Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Plýtvání jídlem jako nemoc dnešní doby
Sochorová, Anna ; Géla, František (vedoucí práce) ; Lokšík, Martin (oponent)
Tuto bakalářskou práci tvoří dvě části. Praktickou částí je dokument s názvem Plýtvání jídlem jako nemoc dnešní doby, který mapuje tento problém převážně v českém, ale i mezinárodním prostředí. Představuje tuto společenskou problematiku v širším kontextu a nabízí různé náhledy na plýtvání. V dokumentu vystupují odborníci na danou problematiku, tedy vysokoškolští profesoři, zakladatelka neziskové organizace, nebo ředitelka potravinové banky. Část filmu se soustředí na aktivisty, kteří vaří pro lidi bez domova či dělají dumpster diving. Snímek zahrnuje také zástupce supermarketů a jejich přístup k plýtvání. Teoretická část se zabývá popisem a vymezením filmového dokumentu. Představuje jednotlivé kroky vzniku dokumentárního filmu, od přípravy, přes realizaci až po postprodukci. Popisuje také specifika televizního dokumentu. Druhá polovina teoretické části předkládá rešerši zpracovávaného tématu a ilustruje problematiku plýtvání jídlem pomocí statistik a odborných studií. Poslední částí je pak popis realizace filmu a reflexe vlastní tvorby.
Specifika privátních značek
Fiala, Tomáš ; Průša, Přemysl (vedoucí práce) ; Asmalovskij, Alexandr (oponent)
Diplomová práce se zabývá fenoménem privátních značek u maloobchodních řetězců a jejich specifiky. Cílem práce je stanovit, kteří retaileři zaujímají v oblasti privátních značek vedoucí postavení na trhu potravin a posléze určit, zda se liší kvalita srovnatelných privátních značek, které jsou dostupné v nabídce jednotlivých maloobchodníků, a to pomocí kvalitativního výzkumu. Práce se v teoretické části zaměřuje na vymezení pojmu značka, její funkce a druhy a na obecné pojetí o privátních značkách obchodníků. V práci také charakterizuji retailový trh v České republice a jednotlivé vlastní značky maloobchodních řetězců.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.